ʻaoʻao_banner

Pehea e mālama ai i kahi kapa komo?

01. Holoi

ʻaʻahu laloʻōlelo ʻia e holoi me ka lima, no ka mea ʻo ka solvent o ka mīkini hoʻomaʻemaʻe maloʻo e hoʻoheheʻe i ka aila maoli o ka hoʻopiha ʻana i lalo, e hoʻolilo i ka ʻaʻahu i lalo i kona ʻano fluffy a pili i ka paʻa ʻana o ka mahana.

I ka holoi lima ʻana, pono e mālama ʻia ka mahana o ka wai ma lalo o 30°C.ʻO ka mua, e hoʻoinu i ka ʻaʻahu lalo i loko o ka wai anuanu e pulu pono i loko a me waho o ka lole lalo (ʻaʻole pono e ʻoi aku ka lōʻihi o ka manawa hoʻoluhi i 15 mau minuke).;

Pehea e mālama ai i kahi kapa komo (1)

A laila e hoʻohui i kahi mea liʻiliʻi o ka mea hoʻomaʻemaʻe kūʻokoʻa e hoʻomoʻi i ka wai mehana no 15 mau minuke e hoʻomaʻemaʻe i ka holoʻokoʻa;

Pehea e mālama ai i kahi kapa komo (2)

Inā loa'a nā stains kūloko, mai hamo i nā lole me kou mau lima e pale aku ai i ka wili i lalo, e ho'ohana wale i ka pulumu palupalu a i 'ole ka pulumu niho e ho'oma'ema'e ai;

A laila e hoʻohui i kahi ʻōmole vīnega keʻokeʻo e hiki ke ʻai, e ninini i loko o ka wai, e hoʻomoʻi iā ia no 5-10 mau minuke, e ʻomi i ka wai a maloʻo, i ʻōlinolino a maʻemaʻe ka lole lalo.

Pehea e mālama ai i kahi kapa komo (3)

Nā ʻōlelo aʻoaʻo holoi:

Ma mua o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana, pono ʻoe e nānā i ka lepili holoi o ka lole lalo, me ka ʻike e pili ana i nā koi wela o ka wai, inā hiki ke holoi ʻia me ka mīkini, a pehea e maloʻo ai.ʻO 90% o nā ʻaʻahu lalo i hōʻailona ʻia e holoi ʻia e ka lima, a ʻaʻole ʻae ʻia ka hoʻomaʻemaʻe maloʻo e hōʻemi i ka hopena i ka hana wela o nā lole lalo;

Pehea e mālama ai i kahi kapa komo (4)

ʻAʻole pono e hoʻohana i nā mea hoʻomaʻemaʻe alkaline e hoʻomaʻemaʻe i nā ʻaʻahu, kahi e nalowale ai ko lākou palupalu, elasticity a me ka luster, lilo i maloʻo, paʻakikī a ʻelemakule, a hoʻopōkole i ke ola lawelawe o nā lole lalo;

Inā he hulu bipi a he ʻili hipa paha nā mea komo o ka ʻaʻahu lalo, huluhulu, a i ʻole ka liner i loko he hulu hipa a cashmere, etc., ʻaʻole hiki ke holoi ʻia, a pono ʻoe e koho i kahi hale mālama ʻoihana no ka mālama.

02. lā-lā

I ka hoʻolele ʻana i nā ʻaʻahu, ʻōlelo ʻia e kau iā lākou e maloʻo a waiho i kahi wahi ea.Mai hōʻike i ka lā;

Pehea e mālama ai i kahi kapa lalo (5)

Ma hope o ka maloʻo ʻana o nā ʻaʻahu, hiki iā ʻoe ke paʻi i nā lole me kahi hanger a i ʻole kahi lāʻau e hoʻihoʻi i ka lole lalo i kona ʻano palupalu a palupalu.

03. Ka hao

ʻAʻole ʻōlelo ʻia e hao a hoʻomaloʻo i nā ʻaʻahu, e hoʻopau koke i ka hale lalo a hōʻino i ka ʻili o ka lole i nā hihia koʻikoʻi.

04. mālama

I ka hihia o ka poʻi, e hoʻohana i ka waiʻona e holoi i ka wahi poʻo, a laila holoi hou me ke kāwele pulu, a hope loa e waiho i kahi anuanu a me ka makani e maloʻo ai.

Pehea e mālama ai i kahi kapa lalo (6)

05. waihona

ʻO ka mālama ʻana i kēlā me kēia lā e like me ka hiki ke koho i kahi ʻāina maloʻo, ʻoluʻolu, hanu e pale ai i ka hānau ʻana o ka bacteria;I ka manawa like, aia i lalo ka nui o nā protein a me nā mea momona, i ka wā e pono ai, pono e hoʻokomo i nā insect repellent e like me ka sanitary ball.

I ka loaʻa ʻana, e kau i kahi lōʻihi e hiki ai ke mālama, inā hiki ke hoʻemi i ka fluff no ka manawa lōʻihi.Inā ʻaʻole ʻoe e hoʻohana iā ia no ka manawa lōʻihi, pono ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i ka ʻaʻahu lalo ma hope o kekahi manawa, a e hoʻomaloʻo a maloʻo ka ea.

No ka ʻike hou aku o ka huahana, e ʻoluʻolu e hoʻokaʻaʻike mai iā mākou


Ka manawa hoʻouna: Nov-03-2022